Verden tester Århus – desværre uden os

date august 14, 2017

Om et år afholder Århus VM for alle olympiske bådklasser. Her skal alle lande forsøge at kvalificere sig til OL 2020, og derudover er det kun hvert 4. år alle olympiske bådtyper sejler VM fra samme by. Det bliver på hjemmebane og kæmpe stort!

Sidste uge blev der afholdt et test stævne hvor alle sejlere og arrangører fik mulighed for at øve sig til VM 2018. Der var således vild trafik på Århusbugten. Fra Mols til Marselisborg og fra Aarhus Ø til Egå blev der sejlet på livet løs. Desværre var vi ikke med.

5 ugers meget intensiv up starts fase gav Marie en lille overbelastning i hoftebøgemusklen. Netop overbelastningsskader er super vigtige at tage alvorlige, hvis man vil undgå en lang skades periode. Derfor blev vi sendt på land af Team Danmarks læger og fysioterapeuter. Øv bøv! Vi havde sådan glædet os til at konkurrere på hjemmebane.

I stedet brugte vi den sidste uge på hofteøvelser, fysioterapibehandling, evaluering af vores sejlads hidtil, se de andre sejle og observere hvordan Aarhus afholder stævne. Alt i alt virkede test stævnet meget professionelt! Der var mange venlig og arbejdsomme frivillige. Det er ikke altid frivillige får det at vide, men vi sejlere er altid vildt taknemmelige for den indsats de frivillige yder.

De sidste tre dage har vi igen trænet på Århusbugten. Maries skade er heldigvis næsten væk, dog holder vi fem dages hvile, inden vi starter træningslejr i Porto op mod VM.

Vi glæder os til at sejle stærkt på Århusbugten og i det portugisiske Atlanterhav!

//Ida og Marie

Share on Facebook