Jul i Portugal

date december 22, 2017

Billede: Idas veninde Helene får en tur i 49eren i Portugal.

To ugers træning i Vilamoura, Portugal, er slut. Vi var (pga. eksamener og Volvo Ocean Race) den eneste danske kvindebesætning, hvilket betød, at vi havde én træner helt for os selv. Det oplever man nærmest aldrig på det danske team, hvor samarbejde og vidensdeling altid bliver prioriteret højt.
Det var fedt med ekstra fokus på netop de punkter, hvor vi havde brug for at udvikle os. Særligt vores fart i let vind er blevet forbedret.

Ida havde hendes veninde fra studiet på besøg. Vi fik Helene til at fortælle lidt om, hvordan vores verden ser ud udefra:

Helene: 
En spontan tur til Portugal betød, at jeg kom væk fra kulden i Danmark og fik lov til at følge Ida og Marie på nært hold i tre dage. Slæk, spiler, bom, læ og luv har fået nogle helt nye betydninger.

Jeg fik ikke kun lov til at lære en masse om 49erFX sejlads, men også om hvordan de pudser og plejer deres båd. Laseropmålinger, mastespænding, skiftning af spiler og udskiftning af diverse tov. Som Ida og Marie selv siger, så er der altid noget at lave ved båden.

Sejlermiljøet og omgivelserne i sig selv er vildt fede. Vilamoura, Quarteira og Faro er et besøg værd, hvilket ikke kun gælder havnene men også bygninger og strande.

Hele turen var en fantastisk oplevelse, som bød på en hel anden indsigt i sejlermiljøet. I sejlsport er sprog ingen barriere. Konkurrenter er venner og vand er der ingen, der kan få nok af. Det er vanvittigt inspirerende.

Når man sejler på vand, der er azurblåt og 17 grader varmt, så mærker man ikke rigtigt, at julen nærmer sig. Det mest julede i Portugal, var Idas hjemmelavede ”adventskrans”, julekalendere, forsøg på at lave fyldte chokolader og guirlander på en enkel båd i havnen. Først da vi kom til Danmark, kunne vi rigtig mærke julestemningen.

//Ida og Marie

 

Share on Facebook