Farttræning i Vilamoura

date februar 16, 2018

Efter at januar har stået i eksamenernes tegn, så står februar i farttræningens tegn. Vi er taget til Vilamoura i Portugal, hvor vi har fartfokus.

Der er rigtig mange elementer, der har indflydelse på, hvordan vi kommer til at sejle aller hurtigst. Her kan blandt andet nævnes, hvor langt fremme, tilbage, inde og ude vi står på bådens vinge. Men også hvordan vi styrer båden i et samspil med sejlets facon i forhold til vindens retning og styrke.

Vores kulfiber mast er spændt op af 6 metal wirer. Alt efter hvordan vi indstiller disse wirer ændres masten og dermed sejlets facon. 1 millimeters ændring på én wire medfører en stor ændring på både mast og sejl. På trods af at vi har sejlet 49erFX i 5 år, kan vi stadig blive mere præcise på, hvordan vi skal sætte vores mast op, og hvordan vi sejler båden, så vi kan blive endnu hurtigere. Vinden ændrer sig konstant og det skal vores maste-set-up derfor også.

For at blive endnu klogere er vi i fuld gang med at måle og nedskrive vores justeringer. Det er meget nørdet men også mega spændende!

Da vi ankom hernede satte vi 100 selvlysende uldsnore i vores storsejl, for at vi endnu tydeligere kan se vindens bevægelser hen over sejlet. Det hjælper os til, at blive endnu mere præcise på hvilken facon vi skal sætte sejlet i, i forskellige vind og vejrforhold.

Da vi hev sejlet op på havnen, kunne vi mærke at der var mange der kiggede på os eller rettere sagt på vores sejl. Der blev løftet på smilebåndene og kaste lidt jokes afsted mod os. Men vi må sige, at det var meget spændende og lærerigt med vores farverige sejl. Vi glæder os til endnu en dag på vandet med Disko lys fra uldsnorerne i sejlet.

//Ida og Marie

        

Share on Facebook