Europamesterskaberne 2018

date juli 7, 2018

I morgen går startskuddet til EM 2018. Det er vores sidste stævne inden VM i Aarhus. Det bliver således, sidste gang vi virkelig bliver sat under pres før VM. Vi glæder os vildt meget til at komme i gang! Nedenfor ses et link til resultatliste og en forklaring af hvordan stævnet afvikles.

Resultater

http://49er.org/event/2018-european-championship/

Point

Den med færrest point vinder. EM løber over 6 dage. Hver dag sejler vi cirka 3 sejladser af 30 minutters varighed. Vores placering i hver enkelt sejlads er lig med, det antal point vi får. Altså ét point for en første plads, to point for en anden plads osv.

Stævnets opbygning

Stævnet er bygget op af tre runder kvalifikation, guldfelt og finalesejlads.

Fra den 8.-10. juli sejler vi kvalifikationen, hvor alle 51 deltagere sejler i to felter, der er opdelt efter verdensranglisten, således at niveauet burde være ens.

Fra den 11. juli bliver feltet opdelt i et guldfelt og et sølvfelt. Guldfeltet består af top 25 fra kvalifikationen, sølvefeltet består af resten. Deltagerne i guldfeltet dyster fra den 11.-13. juli, om at komme videre til finalen, der består af top 10.

Om eftermiddagen den 13. juli, efter guldfelts sejladserne, afholdes finalesejladsen. Her sejler de ti bedste besætninger om europamesterskabet. Finalesejladsen er ekstra vigtig, da pointene fra netop denne sejlads tæller dobbelt.

Vinden

Desuden har vinden har stor indflydelse. Vinden er vores benzin, og vi er derfor meget afhængige af den. Er der enten for meget vind eller for lidt vind, bliver sejladserne udskudt til senere på dagen, til dagen efter eller i værste fald helt aflyst. Det betyder at kapsejlads ofte indebærer en del ventetid og at antallet af sejladser varierer fra stævne til stævne.

//Ida og Marie

Share on Facebook