En ny træningsgruppe

date juli 8, 2017

Så er vi i gang! Den sidste uge har stået på intensiv træningslejr på Århusbugten. Det er vildt fedt at komme på vandet igen og mærke båden. Vi kan mærke at vi er lidt rustne men samtidig at mange af bevægelserne og tankerne ligger på rygraden.

Den største forskel fra sidste gang vi sejlede fuld tid er at træningsgruppen har ændret sig markant. Vi er nu hele syv danske besætninger der bruger alt vores tid på sejlads. Det er en stor forskel, fra de tre besætninger der var til OL udtagelsen sidste år.

Der er mange forskellige niveauer. Der er sejlere på vores alder og unge piger der lige er skiftet til 49erFX. Der er os og Jena og Katja (der vandt OL bronze) som har holdt et års pause. Og der er dem midt imellem.

Det er helt fantastisk at have sådan en stor træningsgruppe, der kan simulere international kapsejlads. Til gengæld er det en udfordring hvordan alle får udnyttet hinanden bedst muligt. Heldigvis er dette netop noget vi i Danmark er rigtig gode til. I sejlerverdenen kalder vi det ”Den danske model”. Det handler om samarbejde og vidensdeling på tværs af de individuelle hold.

Traditionen på sejlerlandsholdet er at man fortæller de andre, hver gang man finder en metode til at sejle endnu hurtigere. Det kan eksempelvis være hvordan man vinkler sejlene, dette er det samme som hvis to Formel 1-mekanikere delte deres motortricks. Eller hvis man får båden til dreje hurtigere eksempelvis med en ny fodstilling, så giver vi også denne information videre på samme måde som hvis to fodboldspillere fra hvert deres hold delte drible-teknikker. Desuden hvis man finder en ny smart strategi til hurtigt at komme rundt på banen, så fortæller man også det. Dette ville svare til at to skakspillere delte deres senest opfundne strategier.

Der er altså god plads til Spørge Jørgen på landsholdet. Derved kan alle lære hurtigere. Vi tror på at når idéer bliver delt, så bliver de udviklet til det bedre – mere end at de bliver ”stjålet”. Og kun gennem samarbejde kan vi komme op på et niveau, hvor vi kan lave medaljer til Danmark.

Vi glæder os derfor til flere træningslejre med den nye større danske træningsgruppe.

//Ida og Marie

Share on Facebook